Webinar: Słodziki pod lupą: fakty, mity i ich działanie w organizmie
Zapraszamy na Webinar poświęcony roli słodzików w naszej diecie i ich wpływie na funkcjonowanie organizmu.

Uczestnicy poznają różne rodzaje dostępnych na rynku słodzików, ich historię, właściwości oraz wpływ na procesy biochemiczne i modulację procesów zapalnych w organizmie.
Czego uczestnicy się dowiedzą:
- Jakie słodziki są obecnie dostępne na rynku
- Skąd się wzięły i jak wyglądała historia ich powstania
- Właściwości poszczególnych słodzików
- Jak wpływają na procesy biochemiczne i funkcje organizmu
- Jak modulują procesy zapalne
Poruszane zagadnienia:
- Podział i charakterystyka słodzików (naturalne, sztuczne, niskokaloryczne)
- Historia rozwoju i zastosowanie w żywieniu człowieka
- Mechanizmy działania słodzików w organizmie
- Wpływ na metabolizm, równowagę hormonalną i układ immunologiczny
- Kontrowersje i aktualne badania naukowe dotyczące bezpieczeństwa i efektów zdrowotnych
Słodziki – od lat wzbudzają wiele kontrowersji. Czy rzeczywiście są zdrowszą alternatywą dla cukru? Jak wpływają na nasz organizm, mikrobiotę jelitową i metabolizm?
W trakcie tego webinaru przyjrzymy się aktualnym badaniom, obalimy mity i odpowiemy na pytanie: czy warto po nie sięgać?
Podziel się na:

